Kernefortælling

Kernefortællingen er oprindeligt fra 2017 og er med kommuneplanen 2021-2032 blevet fornyet så den giver et klarere billede af hvem Herning Kommune er i dag. Det må forventes, at kernefortællingen også i fremtiden kommer til at ændre sig efterhånden som vi udvikler os.

I Herning Kommune er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe de rammer, vi skal leve af og de rammer vi skal leve i.

Vi tager ansvar for vores fællesskab og vores fælles fremtid ved at sætte nytænkning, samarbejde og bæredygtighed højt på dagsordenen. Vores handlekraft er stor, når erhvervsliv, foreninger, borgere og kommune trækker i samme retning og i fællesskab får tingene til at ske.

I Herning Kommune hylder vi alle, der vil og tør forme fremtiden. Det ligger i vores DNA at skabe de bedst mulige rammer. Vi har gode vilkår for store virksomheder, spirende startups og alle dem ind i mellem. Vores stærke samarbejde mellem uddannelser og erhvervsliv sikrer velkvalificeret arbejdskraft og danner grobund for et inspirerende studiemiljø, der åbner muligheder.

Her er mange muligheder for at leve et godt liv. Vi gør os umage overfor vores børn og skaber rammer for en tryg hverdag med nærhed og venskaber. Det kan mærkes på mulighederne for at udvikle sig og indfri sine drømme. Og på måden vi tager hånd om dem, der har brug for det. Det gør Herning Kommune til et godt sted at bo for hele familien - hele livet.

Vi elsker at have gæster og inviterer gerne til events i verdensklasse inden for sport og kultur. Store oplevelser findes også i hverdagen - i naturen, i byen, i teatret, i skolen, på jobbet, i den lokale forening og i det frivillige arbejde. Her sker der altid noget. Herning Kommune er nemlig rig på muligheder for udfoldelse og oplevelse, for at drive virksomhed, uddanne sig og leve et godt liv.

Derfor siger vi: Her er alle muligheder åbne.