Større solcelleanlæg betragtes som tekniske anlæg og skal placeres under hensyn til landskabelige og kulturhistoriske interesser samt internationale naturbeskyttelsesinteresser. Større solcelleanlæg defineres i Herning Kommune som anlæg større end 500 m2, da anlæg over denne størrelse ikke godkendes ved landzonetilladelse.
I kommuneplanen er der ikke udlagt arealer til placering af store solcelleanlæg. Der vil blive udarbejdet en strategi for produktion af vedvarende energi, som skal danne baggrund for rammerne for den overordnede placering af solcelleanlæg, samt kriterier for udformning. Placering og endelig afgræsning af solcelleanlæg vil blive bestemt ud fra konkrete ansøgninger og en helhedsorienteret sagsbehandling, herunder forhold som natur og landskab.
De solcelleanlæg, der bliver ansøgt om hos Herning Kommune, er i størrelsen 50-200 ha. De store tekniske anlæg placeres typisk i det åbne land på bar landbrugsjord. Anlæggene er fremmede elementer i det åbne land og derfor forventer Herning Kommune, at ansøgninger om opstilling af solcelleanlæg indeholder en landskabsplan, der beskriver hvordan solcelleanlægget tilpasses landskabets karakter og det omgivende terræn.
Store solcelleanlæg kan være en barriere for dyrelivets frie bevægelighed, især fordi der ofte etableres høje trådhegn omkring anlæggene. Herning Kommune forventer derfor, at der i en ansøgning er redegjort for anlæggets påvirkning af dyrelivets færden i projektområdet og passage gennem området.
Det er ligeledes muligt at etablere solvarme anlæg efter ovenstående retningslinjer, men forventningen er at solvarmeanlæg typisk vil være mindre anlæg der placeres i sammenhæng til decentrale varmeværker. Derfor vil solvarmeanlæg typisk blive etableret i større nærhed til eksisterende bymæssig bebyggelse og erhvervsområder, for at transportafstanden bliver så kort som mulig i forhold til hvor varmen skal bruges.