Erhvervsområde ved Slagteriet

Områdets anvendelse

Området skal hovedsageligt anvendes til erhvervsformål (slagteri).

Trafikken til og fra slagteriet samt selve produktionen skal foregå på en sådan måde, at genevirkninger i forhold til naboområderne begrænses.

Lastbiltrafikken til og fra området skal fortrinsvis ske via Sjællandsgade.

Personale- og gæstetrafik kan ske via Grønnegade og Danmarksgade til parkeringsanlæg i den nordlige del af rammeområdet.

Virksomheden skal afskærmes på en passende måde.

Der skal ske en fornyelse af området, så boliger, der påføres gener fra slagteriet, overgår til andre formål.

Langs Grønnegade må der kun opføres bygninger og servicefunktioner i tilknytning til slagteriet til ikke miljøbelastende produktion.

Langs Fonnesbechsgade kan stueetagen anvendes til mindre butikker, restaurationer, forlystelsesetablissementer, mindre kontorer og liberale erhvervsvirksomheder o. lign. samt boliger. De øvrige etager skal fortrinsvis anvendes til boliger.

Bebyggelsen mod Grønnegade og Fonnesbechsgade skal i princippet fremstå som en sluttet bebyggelse og skal udformes som byhuse i harmoni med den øvrige bebyggelse.

Ny bebyggelse skal med hensyn til materialer, proportioner (etageantal, bygningshøjde og facadebredde) og arkitektonisk udtryk tilpasses den eksisterende bebyggelse, så der opnås en god arkitektonisk helhedsvirkning.

Der er om rammeområdet en konsekvenszone til sikring af produktions-, transport- og logistikvirksomheder. Konsekvenszonens udbredelse fremgår af kortbilag 5.

Området er udpeget som område med lav og middel risiko for oversvømmelse ved ekstremregnhændelser. Ved fremtidig lokalplanudarbejdelse skal det vurderes om der skal etableres afværgeforanstaltninger til sikring mod oversvømmelse.

Bebyggelsesforhold

  • Den maksimale bebyggelsesprocent for området som helhed er fastsat til 170
  • Etageantal: Højest 4. Højest 3 mod Grønnegade
  • Bygningshøjde: Højest 15 m. Højest 12 m mod Grønnegade. Højest 18 m 30 m fra Grønnegade. Højest 25m 60 m fra Grønnegade.
  • Kommuneplanrammen udgør en del af detailhandelscenteret for Herning bymidte.
  • Det samlede detailhandelsareal for området må maksimalt være 634 m²
  • Bruttoetagearealet må for den enkelte dagligvarebutik højest være 300  m² og for den enkelte udvalgsvarebutik højest 300 m²
  • Erhvervsbygningens omfang må ikke overstige 8,5  m 3 / m² af parcellens areal, og det bebyggede areal må ikke overstige 80 % af parcellens nettoareal

Infrastruktur

Parkering:

  • 1 p-plads pr. 50 m² bruttoetageareal ved erhverv

Miljøforhold

Mindst tilladte miljøklasse er 1.

Klasse 1 omfatter virksomheder og anlæg, som kun påvirker omgivelserne i ubetydelig grad, og således kan integreres med boliger. Anbefalet minimumsafstand i forhold til boliger 0 m.

Mindst tilladte miljøklasse er 2.

Klasse 2 omfatter virksomheder og anlæg, som kun påvirker omgivelserne i ringe grad, og ville kunne indplaceres i områder, hvor der også findes boliger. Anbefalet minimumsafstand i forhold til boliger 20 m.